• Wat te doen

Schuil voor de regen in het Speelkaartenmuseum!

Wat te doen |

Weet je niet goed wat gedaan dit weekend met het minder goede weer? Dan hebben wij een tip! Laat je nieuwsgierige zelve los onder het dak van het Speelkaartenmuseum en ontdek de boeiende geschiedenis van speelkaarten. Meer nog: ontdek welke rol Turnhout in die geschiedenis speelde.

Het is banaal, maar eigenlijk wel indrukwekkend als je er aan denkt. Bijna elk gezin heeft een kaartspel in huis, maar wat niet veel mensen weten is dat de kans heel groot is dat die kaarten in Turnhout werden gemaakt. In de 20ste eeuw waren de Turnhoutse speelkaartenproducenten de belangrijkste ter wereld. In het speelkaartenmuseum kom je terecht in de sfeer van een 19de-eeuwse speelkaartenfabriek. Je leert er hoe de kaarten werden vervaardigt en kan er een authentieke drukpers bewonderen. Op vaste dagen is de pers zelfs nog actief!

Zin in? Zoek dan zeker de droogte op. Extra tip: geniet je wel vaker van een museumbezoek in en rond Turnhout? Dan is de Museumpas een echte aanrader! Met de museumpas kan je een jaar lang meer dan 200 musea in België bezoeken. En dat voor 59 euro! Interessant? Je kan je museumpas bestellen via https://bit.ly/museumpasTurnhout

Afbeelding © Uit in Vlaanderen