• Eten en drinken

Speciaalbieren en bierproeverijen bij het oudste café in Turnhout

Eten en drinken |

Met al meer dan 130 jaar op de teller, is Biercafé De Penge in de Lindekensstraat 45 het oudste café van Turnhout. Van donderdag tot zondag, telkens vanaf 14 uur, is De Penge the place to be voor elke bierliefhebber.

De Penge is genoemd naar de Turnhoutse schelm die rond het eind van de 19e eeuw in Turnhout zijn fratsen uithaalde. Auteur René Daniëls schreef zelfs een boek over zijn streken. Het is dan ook volledig in de stijl van de 19e eeuw, dat De Penge is ingericht. Een echt bruin café, dat tegenwoordig wordt uitgebaat door Anja en Rudy. Op zonnige dagen is het ook genieten op het uiterst gezellige terras.

Bierliefhebbers kunnen bij De Penge, naast een pilsje, ook verschillende speciaalbieren vinden en kunnen rekenen op een woordje uitleg. Wekelijks worden ook nieuwe exclusieve biersuggesties voorgesteld. Bovendien kan je op aanvraag deelnemen aan een boeiende bierproeverij. Kies tussen een formule met verschillende Belgische bierstijlen of een formule met unieke trappisten, en geniet 1,5 à 2 uur lang van de verschillende smaken en bijhorende uitleg.

Kortom, Biercafé De Penge is een absolute aanrader voor iedere bierliefhebber voor wie het eens iets anders mag zijn of die zich wil verdiepen in de bierwereld!

Afbeelding © Cafe de Penge