• Wat te doen

Spring in de geschiedenis van de Antwerpse Kempen!

Wat te doen |

Heb je zin in een dagje cultuur? Dan is het Taxandriamuseum de ideale locatie om dat te doen. Aan de hand van historische figuren leer jij meer over de geschiedenis van de Antwerpse Kempen.

Via torenwachters, de Vrouwen van Turnhout en (hoe kan het ook anders) een hert wordt de rijke geschiedenis van de regio in beeld gebracht. Smijt jezelf in de verhalen en bewonder de ruime kunstcollectie. De kamers in het museum hebben elk een personage. Deze personages geven hun kijk op de geschiedenis van de regio mee. Zo deelt een torenwachter hoe het was om het geluid van gevechten bij de niet-ommuurde stad mee te maken. Een kantwerkster deelt mee hoe het was om te werken tijdens de succesvolle kantproductie van de 19de en 20ste eeuw. En nog zo veel meer!

In augustus kan je trouwens elke dinsdagnamiddag genieten van de museumtuin die tot leven komt tijdens ‘picknick in de museumtuin’. Van 12 uur tot 14 uur geniet je van animatie, je gezelschap en je eigen picknick.

Bezoek je vaker musea? Dan hebben we een leuke tip! Met de museumpas bezoek jij een heel jaar lang meer dan 200 mesua voor 59 euro in heel België! Geïnteresseerd? Bestel je museumpas via https://bit.ly/turnhoutmuseumpas

Afbeelding © kempen-info.be