• Wat te doen

To do: expo ‘X – Censuur en Beeldcultuur’ bezoeken

Wat te doen |

Voor wie het deze zomer wat uit het oog verloren is, brengen wij het graag nog eens in herinnering: nog tot 30 januari 2022 loopt in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout de tentoonstelling ‘X – Censuur en Beeldcultuur’. De tentoonstelling plaatst begrippen als censuur, zeden en humor in een referentiekader en maakt ruimte voor dialoog.

De expo biedt verschillende vragen aan de bezoekers. Waarom was de grondwet van het prille België zo revolutionair? Hoe zette kunstenaar Jan Bucquoy Mao in zijn onderbroek? Hoeveel bloot is té bloot voor Instagram? Worden onze zeden losser of net preutser anno 2021? Verandert de tijd je eigen blik op wat kan en wat mag? Is humor altijd grappig? Staan censuur en vrije meningsuiting pal tegenover elkaar?

De antwoorden daarop moeten de bezoekers echter zelf aftasten. De expo confronteert wel verschillende kunstwerken, beelden uit heden en verleden en uit verschillende contexten, maar biedt geen waardeoordeel. Dat moet je als bezoeker zelf doen.

Reserveer je bezoek vooraf! Wist je dat het bezoek voor de houders van een museumpas gratis is? Een museumpas koop je voor €59, daarmee kan je dan een heel jaar lang meer dan 200 musea en tentoonstellingen over heel België gratis of met een grote korting bezoeken! Koop jouw museumpas snel op https://www.museumpassmusees.be/nl.

Afbeelding © Musea Turnhout