• Wat te doen
  • Weetjes

Triatlonclub Taxan[TRIA] en Vansweevelt Vastgoed organiseren nieuw loopevent

Weetjes |

Wat begon als een lockdown winterchallenge op Strava, georganiseerd door de Turnhoutse triatlonclub Taxan[TRIA], is uitgegroeid tot een heus nieuw loopevenement. In samenwerking met Vansweevelt Vastgoed – zelf topsporters in het verkopen van woningen – organiseert de triatlonclub op 20 maart 2022 voor de allereerste keer de Vansweevelt Vastgoed Halve Marathon Turnhout. De start wordt voorzien aan de Stadsboerderij.

Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2021 organiseerde de club een winterchallenge, waar deelnemers het via de app Strava tegen elkaar konden opnemen op een parcours van 11 of 21 kilometer. Met 700 deelnemers kon er gesproken worden van een groot succes. En het uitgestippelde parcours? Dat viel heel erg in de smaak! Zo goed zelfs dat Sport Vlaanderen het parcours, dat de mooie natuur aan de noordkant van Turnhout verkende, toegevoegde aan het aanbod ‘Loopomlopen’ in de Kempen.

De Loopomloop Turnhout zal tijdens de Vansweevelt Halve Marathon Turnhout feestelijk worden ingelopen. Het evenement is toegankelijk voor een breed publiek. Volwassenen kunnen kiezen tussen een parcours van 5, 11 of 21 kilometer en voor de jongsten is er een speciale kidsrun voorzien. Bovendien kunnen ook bedrijven het tegen elkaar opnemen, om uit te maken wie de sportiefste werknemers heeft!

Taxan[TRIA] en Vansweevelt Vastgoed gaan een verbintenis aan van 3 jaar om met een gezonde ambitie aan dit evenement te bouwen en zo Turnhout weer sportief op de kaart te zetten. De leemte die door het verdwijnen van Dwars door Turnhout ontstond, wordt zo toch een beetje opgevuld.

Ben jij al ingeschreven? Dat kan via www.taxantria.be!