• Eten en drinken

Willem en Merel brengen Atelier Co-Pains naar Turnhout!

Eten en drinken |
Atelier Co-Pains in Turnhout

Alweer een extra must-visit adresje in Turnhout! Dat horen we altijd graag, maar zeker als dat adresje toevallig ook over taartjes, koffiekoeken en koffie beschikt. Merel Rooyackers en Willem Van Genechten gingen samen hun droom achterna en werden de uitbaters van deze nieuwe vestiging van Atelier Co-Pains.

Zowel Merel als Willem werkte eigenlijk in de sociale sector, maar beiden vonden uiteindelijk dat het tijd werd voor iets anders. Ze hadden de gemeenschappelijke droom om een zaak te starten en kochten een huis met handelsruimte in Turnhout. Nadat ze in contact kwamen met Serge Lamoral, kreeg hun droom nog meer vorm en besloten ze om een nieuwe vestiging van Atelier Co-Pains uit te baten. Serge richtte Atelier Co-Pains in 2020 op in Schoten. Op korte tijd slaagde hij erin, door overnames en nieuwe vestigingen, om de bakkerij te laten uitgroeien tot een kleine keten. De vestiging in Turnhout is al nummer 8 en ook nummer 9 opent binnenkort, in Beerse.

De nieuwe bakkerij van Merel en Willem bevindt zich in de Victoriestraat en grenst achteraan aan site Le Bon. Atelier Co-Pains heeft alvast alle troeven om een echte hotspot te worden. Koffiekoeken, taartjes, broodjes en een gezellige koffiekoek in een aangenaam interieur. Aan de muur hangt een foto van dochtertje Amélie, die pas 1 jaar is geworden. Schattig! Le Bon zet zo in ieder geval een stap vooruit in het proces om de hipste plek van Turnhout te worden!

Wil je een echte specialiteit van de zaak ontdekken, dan is het Casinobrood een aanrader. Het volledige aanbod verkennen, dat kan wanneer je kopje koffie in de zaak komt drinken. Aan de toog kan je een lekker gebakje kiezen om erbij te eten. En dan nog een tip: Atelier Co-pains heeft een mascotte, Brodie, die iedere week lekkere suggesties geeft. Koop je een van Brodie’s suggesties, dan steun je daar ook het goede doel mee!

De winkel in Turnhout is geopend sinds dinsdag 25 januari. Heb jij al een bezoek gebracht? Dat kan van dinsdag tot zaterdag tussen 7u en 19u en op zondag van 7u tot 14u, in de Victoriestraat 49. De winkel is gesloten op maandag. Bestelling kunnen ook online via de website geplaatst worden.

Afbeelding © Atelier Co-Pains Turnhout